Predsjednik opštine Pljevlja posjetio Dom za stare

 

Predsjendik opštine Pljevlja Mirko Đačić zajedno za saradnicima, sekretarom Sekretarijata za društvene djelatnosti Mersudinom Halilovićem  i šeficom Kabineta predsjednika Opštine Majom Rondović, posjetio je Dom za stare u Pljevljima. Praksu da pred Novu godinu posjećuje socijalno ranjive kategorije predsjednik Opštine nastavio je i ove godine, ali ovo je prvi put da nakon početka rada Doma za stare posjeti ovu ustanovu

Ranije smo dva puta obilazili naše sugrađane koji su bili korisnici Doma za stare u Bijelom Polju, tako da nam posjeta ovog objekta u našem gradu predstavlja veliko zadovoljstvo. Zatekli smo jedno organizovanje stanje kada je u pitanju sama uprava ovog objekta, direktorica i upravljački kolegijum, svi oni koji rade i pružaju kvalitetan nivo usluge korisnicima. Ono što je najvažnije od svega zatekli smo dobro raspoloženje samih korisnika, što govori o tome da su zadovoljni smještajem u ovom objektu i to u svakom smislu. O svemu smo razgovarali, o tome kako provode vrijeme u samom domu, o njihovim slobodnim aktivnostima, o ishrani i svemu onome što Dom nudi i definitivno zaključili da je ovaj sadržaj trebao ovom gradu, kazao je Đačić i podsjetio je da je Ministarstvo rada i socijalnog staranja ima najveće zasluge što je ovaj objekat izgrađen u Pljevljima, ali i opština Pljevlja koja je ponudila atraktivnu lokaciju za izgradnju Doma.

IMG-2f6566b1e43cb9c18c539f2c2f09f7b8-V

IMG-cd2e231a35d3b53344d762caa168582e-V

Dobili smo objekta visokog standarda, vrlo funkcionalan objekat, jedan lijep objekat, tehnički opremljen objekat. Sva fizika zgrade, sva tehnika zgrade funkcioniše na dobar način. Uz ovo rješenje koje smo imali priliku da vidimo prilikom posjete uvjerili smo se da će uskoro biti instalirana dva kotla na pelet gdje bi se trajno i na najkvalitetniji način riješilo zagrijavanje ovog objekta. Vidjeli smo same smještajne jedinice, sobe u kojima borave korisnici, zajedničke prostorije, zajedničke dnevne boravke i sve ostale sadržaje, naglasio je predsjednik opštine Pljevlja. On je kazao da u Domu od 36 korisnika boravi 27 Pljevljaka, a ostali su iz Nikšića, Podgorice, Kolašina….

IMG-06a0bafbb498a8203b80e8241d45f06d-V

IMG-bd0c712b38ad10975632dbb8438ef6d5-V

IMG-cd2e231a35d3b53344d762caa168582e-V

-Pored pohvala na račun Uprave i osoblja doma treba pohvaliti i Ministarstvo rada i socijalnog staranja koje obezbjeđuje sve ono što je potrebno da bi Dom funkcionisao na najvećem mogućem nivou. Mi smo iskoristili priliku da im čestitamo novogodišnje i božićne praznike da im uručimo skromne poklone, nakon Božića ćemo ih i novčano nagraditi, a odlučili smo za jednu donaciju samom Domu u iznosu od 2.000 eura, rekao je Đačić.

 

On je kazao da će do kraja godine posjetiti Vojsku Crne Gore, Hiruško odjeljenje Opšte bolnice i NVO „Bona Fide“.

Direktorica Doma za stare Mersida Aljićević zahvalila se predsjedniku Opštine i njegovim saradnicima na posjeti i naglasila da Dom za stare ima dobru saradnju sa lokalnom upravom.

U Domu se stalno radi sa korisnicima i trudimo se da im nikada nije dosadno. Sa našim korisnicima imamo odličnu saradnju, kada nisu raspoloženu za izvođenje ativnosti mi ostavljamo slobodno vrijeme jer je nama njihovo zadovoljstvo najvažnije, kazala je Aljićević.

IMG-b5db84b49cc007cdcfe72831fff139ae-V

Bookmark and Share

Copyright © 2018 JU Dom starih "Pljevlja" . All rights reserved.